Jasper forever

Jasper forever

113 x 78 x 3 cm, © 2019, verkocht
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Olieverf | Op paneel

“Jasper forever” is een schilderij geïnspireerd door de friese hengst Jasper 366, die nu al tijdens zijn leven een legende is.

Hij is ondanks zijn leeftijd, nu 24 jaar en niet uitgesproken grote formaat een paard die duizenden mensen dol enthousiast krijgt wanneer zij hem langs zien draven met de uitstraling en power die hij van nature heeft en waar ondanks zijn leeftijd niets aan veranderd is.

Hij is één en al emotie, wat mensen tot tranen toe beweegt, onbegrijpelijk dat een friese hengst nu al jaren een hal met duizenden mensen uitzinnig op de banken krijgt.

Daardoor is Jasper voor mij het ultieme voorbeeld van een paard vol vuur en power  met een ongekende energie welke hij uitstraald, waardoor hij heel vaak in mijn werken terugkomt, zoals in brons, keramiek, in acryl op doek, in gemengde technieken op doeken zoals bij dit schilderij, in olieverf op roestig ijzer.

Het schlderij is ingelijst in een zwarte lijst van 5 cm breed, ahw een baklijst aangezien er een ruimte van 1,5 cm is tussen het ijzeren paneel en de lijst.